SLÄKTFORSKNINGENS DAG 18 JAN 2020

PLATS: Malmö Stadsarkiv, Bergsgatan 20, Malmö

TID: Lördagen 18 januari 2020, 10:00-15:00

TEMA: Officerare och soldater - deras liv och bostäder

  

AKTIVITETER

Malmö Släktforskarförening Ger hjälp och råd hur du börjar släktforska eller om du behöver hjälp med ett problem i din forskning
DNA-topsning (då behövs att du har ett kreditkort)
Säljer nybredda mackor och kaffe
Skånes Släktforskarförbund Bokförsäljning från deras bokbord
Magasinsvisningar På temat Malmös militära historia

  

FÖREDRAG

11:00 Malmös militära historia
Göran Larsson
, historiker, tidigare stadsarkivarie och museichef, ger oss en översikt. Vi får också tips och information om hur man kan finna förfäder som ingått i denna.
12:00 Militära trumpetare i ljud och bild
Niklas Hertzman från Malmö Släktforskarförening håller föredrag. Trumpetarna var forna tiders kommunikationsutrustning i militären. Det var de som förmedlade befälhavarnas order med hjälp av olika signaler. Niklas Hertzman har forskat mycket om trumpetare och framför allt de som varit verksamma i Skåne och han härstammar från minst 6 stycken trumpetare.
13:00 Släktforskning i Danmark
Yvonne Soléus från Malmö Släktforskarförening guidar oss genom hur man släktforskar i Danmark. Vilka källor finns och var hittar jag dem?
14:00 Om Kronprinsens husarer
Thorbjörn Sjunnesson, militärhistoriker och själv ryttare, berättar om sin mångåriga forskning. Vi får veta mer om husarregementets tillkomst 1757, om lokaliseringen till Malmö 1773, om regementet i staden och om husarer både högt och lågt, om hästar, byggnader och utrustning m.m.