AKTIVITETER HÖSTEN 2019

Välkommen till höstens aktiviter! Vi håller till på Malmö Stadsarkiv med ingång från Friisgatan 19 C. Föredragen börjar klockan 19.00 och slutar omkring klockan 21.00.

Kom gärna från klockan 18.30, då det serveras kaffe och kakor till en kostnad av 40 kronor. Passa på att prata med likasinnade släktforskare, läs utbytestidningar från andra släktforskarföreningar eller kolla upp vårt referensbibliotek.

Du som inte är medlem är också välkommen men får då betala 40 kronor.

  

September 2019

Torsdag 12 september

Fråga Mentorn. Niklas Hertzman svarar på kluriga släktforskarfrågor och undringar. Mejla dina frågor i god tid till niklas@msff.se.

Oktober 2019

Lördag 26 oktober

(tid inte bestämt ännu)

Bakon kulisserna på TV-programet "Allt för Sverige"
Fredrik Mejster
Med över 1,5 miljoner tittare har SVT:s «Allt för Sverige» kommit att bli ett av Sveriges mest populära TV-program. Under åtta söndagar får vi varje år följa 10 svenskamerikaner i jakten på deras svenska rötter. Det är en känslosam resa, där tävlingar och kulturkrockar blandas med hjärtknipande släkthistorier. Alla deltagare har sin egen anledning till att vara med, men de tävlar alla om samma pris - en stor släktträff med sin svenska släkt.
"Allt för Sverige" bygger på ett norskt format och är tänkt att vara ett underhållningsprogram - inte ett släktforskningsprogram. Hela grunden bygger dock på ett omfattande släktforskningsarbete i både svenska och amerikanska arkiv. Fredrik Mejster, Uppsala, har arbetat med programmet sedan 2014 och är ansvarig för all släktforskning. I sitt föredrag berättar Fredrik om hur deltagarna väljs ut, hur släktforskningsarbetet går till hur man får fram allt material till deltagarnas skattkistor. Han berättar också lite mer om inspelningarna och vad som inte kommer med i TV.