AKTIVITETER VÅREN 2018

Välkommen till vårens aktiviter! Vi håller till på Malmö Stadsarkiv med ingång från Friisgatan 19 C. Föredragen börjar klockan 19.00 och slutar omkring klockan 21.00.

Kom gärna från klockan 18.30, då det serveras kaffe och kakor till en kostnad av 20 kronor. Passa på att prata med likasinnade släktforskare, läs utbytestidningar från andra släktforskarföreningar eller kolla upp vårt referensbibliotek.

Du som inte är medlem är också välkommen men får då betala 20 kronor. 
 
 
  

Torsdag 25 januari

Ebba Gyllenstjerna. Våga vara sann. Självbekännelsens röst.
Peter Ullgren, docent i historia vid Lunds Universitet, berättar om sitt forskningsprojekt om friherredottern på Krapperups borg,
Ebba Gyllenstierna (1885-1934) utifrån hennes brevsamling.

Torsdag 15 februari

Svenska tjänstekvinnor i Köpenhamn. Anna Nordqvist föreläser.

Torsdag 1 mars

Historiska kartor och Disgen. Lena Ringbrant Ekelund föreläser.

Torsdag 15 mars

Årsmöte 2018. Föredrag om ryttare, dragoner och soldater.

Torsdag 5 april

Rättsväsendet i äldre tid. Hur gick det till under äldre tid om man hamnade inför domstol för något brott eller om man hade köpt egendom och behövde en lagfart? Hur det rättsliga systemet fungerat genom tiderna och om vilka handlingar man finner i arkiven.
Göran Larsson har tidigare arbetat på Landsarkivet i Lund, som stadsarkivarie i Malmö och som chef för Malmö Museer.

Torsdag 19 april

Anita Ekberg. Lars Hector berättar.

Torsdag 3 maj

Baltiska utställningen! Ett hos många fortfarande välkänt begrepp trots att 104 år förflutit sedan portarna öppnades. Men hur många förstår hur enormt stor den här malmöitiska ”världsutställningen” egentligen var? Med Malmöfotografen Rahms hjälp tar Sven Rosborn dig med på en spännande rundvandring på den utställning som en gång satte Malmö på den internationella utställningskartan. I pausen finns det möjlighet att köpa hans nya bok ”På upptäcktsfärd i kyrkornas värld” till förlagspriset 160:-.

 
 
 
 

5