AKTIVITETER VÅREN 2017

Välkommen till vårens aktiviter! Vi håller till på Malmö Stadsarkiv med ingång från Friisgatan 19 C. Föredragen börjar klockan 19.00 och slutar omkring klockan 21.00.

Kom gärna från klockan 18.30, då det serveras kaffe och kakor till en kostnad av 20 kronor. Passa på att prata med likasinnade släktforskare, läs utbytestidningar från andra släktforskarföreningar eller kolla upp vårt referensbibliotek.

Du som inte är medlem är också välkommen men får då betala 20 kronor. 
 
 
  

Torsdag 26 januari

Det medeltida Malmö - Detektivarbeten under mer än ett sekel i en gammal stads historia. Malmöhistorikern Sven Rosborn berättar om sin nya bok. Boken innehåller mycket av Malmös medeltid som inte tidigare varit speciellt uppmärksammat. Boken kommer att finnas till försäljning.

Torsdag 16 februari

Källkritik och källor. Niklas Hertzman lotsar oss fram.
Som släktforskare är det viktigt att man ibland tar ett steg tillbaka och ställer sig frågan “Stämmer detta?” Bara den frågan och att fundera kring det man hittar gör att mycket är vunnit i släktforskningen. Vi tittar på olika källor och diskuterar hur man skall tänka för att komma in på rätt spår.

Torsdag 2 mars

Strumpfabriken. Roger Johansson, professor i historia, kommer att berätta för oss om ”Strumpan - Bara ben och fantastiska maskiner”. Malmö Strumpfabrik var inte bara framgångsrik inom teknologisk utveckling och nya material, utan intog också en ledande roll i mode och livsstilsproduktion, Med en ny typ av marknadsföring av varumärkena Vogue och Nivella involverades konsumenterna i en rad landsomfattande kampanjer och tävlingar.

Torsdag 16 mars

Årsmöte 2017. Malmö FF och Malmö, Staffan Tapper berättar.

Lördag 18 mars

Släktforskningens dag firas över hela landet och temat är sjöfolk.

Lördag 1 april

Skånes Släktforskarförbund årsstämma med föredrag och utställning på Malmö Stadsarkiv.

Torsdag 6 april

Kvarteren kring S:t Johannes. Jeanette Rosengren. Här möter vi en dansk reformator, åldrade tjänsteandar, en socialminister och en ledamot i Svenska Akademien. Vi pratar kring hur staden har utvecklats och kikar på arkitektur och intressanta byggnader.

Torsdag 20 april

ArkivDigital. Niklas Hertzman.

Torsdag 11 maj

Baltiska utställningen. Patrik Sandgren.

 
 
 
 

5