AKTIVITETER HÖSTEN 2017

Välkommen till höstens aktiviter! Vi håller till på Malmö Stadsarkiv med ingång från Friisgatan 19 C. Föredragen börjar klockan 19.00 och slutar omkring klockan 21.00.

Kom gärna från klockan 18.30, då det serveras kaffe och kakor till en kostnad av 20 kronor. Passa på att prata med likasinnade släktforskare, läs utbytestidningar från andra släktforskarföreningar eller kolla upp vårt referensbibliotek.

Du som inte är medlem är också välkommen men får då betala 20 kronor. 
 
 
  

Torsdag 21 september

Fråga Mentorn. Niklas Hertzman svarar på kluriga släktforskarfrågor och undringar. Mejla dina frågor i god tid till niklas@msff.se.

Tisdag 10 oktober

Emigrantforskning i USA. Lena Ringbrant Ekelund, ger tips om olika verktyg för att hitta emigranter som utvandrat till USA, och vad man skall tänka på vid sökningar.

Tisdag 31 oktober

Gatehus oh gatehusfolk. Kerstin Vikner, docent i historia vid Lunds universitet berättar om sin forskning, och tar upp frågor om att forska och skriva lokalhistoria och bygdehistoria.

Lördag 11 november

Arkivens dag 2017. Årets tema är "Synd och skam".

Torsdag 23 november

Byggandet av Lunds domkyrka. Anders Ödman, docent i historisk arkelogi, berättar om nordens största medeltida byggnadsprojekt.

Tisdag 12 december

Julavslutning. Föreningen bjuder på kaffe, glögg, kakor och julgodis.
Staffan Gudmundsson berätar om Malmös byggmästare.

 
 
 
 

5