ORDFÖRANDEN HAR ORDET ...

Sommaren 2018. Vi har alla upplevt en fantastisk sommar. Värmerekord har slagits på löpande band. Den torraste perioden sedan 1860-talet, vilket blev ett gissel för många. Samtidigt kommer jag ihåg sommaren 2017 och det eviga regnande under denna. Jag tror många av oss har minnen av vädret knutet till någon årstid något specifikt år. Min mamma var gravid med min syster sommaren 1959. Mamma, som på sommaren var i slutet av graviditeten, klagade, många år efteråt, över hur jobbigt det varit på grund av värmen den sommaren. Årets sommar tror jag många av oss kommer att minnas i många år. För egen del har jag inte gjort mycket av alla de projekt jag tänkt. Det var helt enkelt för varmt. Till och med min mycket flitiga hustru fick lägga ner en del aktiviteter. Å andra sidan har det blivit många sköna bad på kvällen. Många böcker har jag hunnit med. Jag har läst ifatt böcker av min favoritdeckare, Peter Robinson, och fördjupat mig i diverse faktaböcker, bl.a. Släktforskarnas årsbok 2018.

Släktforskardagarna. Sensommaren har inträtt och nästan som en start på denna har höstterminen för oss släktforskare börjat med de svenska Släktforskardagarna i Växjö.

Medlemsmöten. Malmö Släktforskarförening bjuder på ett spännande program för hösten. Vår ambition för medlemsmötena är att de skall vara lärorika, spännande, roliga, ge inspiration till vidare sökande i ämnet och vara nyttiga för släktforskande. Jag tycker vi möter denna ambition bra med höstens program. Vi är redan igång att planera hela 2019 års program. Har ni idéer på programförslag så är ni hjärtligt välkomna med dessa. Nytt för hösten är att vi höjt vårt fikapris till 40 kronor. Detta är inte bara en prishöjning utan kommer att motsvara en kvalitetshöjning av fikabrödet.

Kurser. Under hösten bjuder vi också på ett gediget kursprogram. Den stora förändringen är det nya upplägget av DNA-kaféerna. Varannan gång för nybörjare och varannan för de lite mer avancerade. Även när det gäller kursutbudet tar vi gärna emot idéer på kurser.

Jourhavande släktforskare är också en annan mycket uppskattad aktivitet. Även denna fortsätter med oförminskad kraft tack vare alla våra duktiga jourhavande som lägger kraft och energi på att hjälpa andra. Det är värt en särskild eloge.

Jag hoppas att jag får möjligheten att träffa så många som möjligt av er under hösten. En väldigt viktig del för Malmö Släktforskarförening är möjligheten att släktforskare få träffa andra släktforskare. Mitt namn är Alf Johansson och jag har precis efterträtt Lennart Magnusson som ordförande för vår förening.

Hälsningar
Alf